Jak sušit boty

Kterou z následujících metod byste měli sušit boty u ohně?

CMM pro střední certifikaci v oblasti bezpečnosti života, (stupeň 6)

Testová práce ze základů bezpečnosti života pro ročník 6 je určena k závěrečné kontrole znalostí ze základů bezpečnosti života na základní úrovni.

2. Struktura práce.

Test se skládá z 15 úloh, které vyžadují volbu jedné nebo více odpovědí.

3. Dodací lhůta.

Testová práce je koncipována na 1 vyučovací hodinu (45 minut).

4. Další materiály a vybavení.

Další materiály a vybavení: list pro hrubé poznámky.

5.Systém hodnocení jednotlivých úkolů a práce jako celku.

Za každou správnou odpověď se uděluje 1 bod, za nesprávnou odpověď nebo její nedostatek se boduje 0 bodů. Celkem můžete za dokončení práce získat maximálně 15 bodů.

Měřítko pro převod bodů na známky

počet správně dokončených úkolů

Možnost klíče 1

1b, 2a, b, d, 3c, 4b, 5b, 6c, 7a, 8c, 9, 10b, c, 11b, d, f, 12d, f, g, h, 13 a, 14a, d, 15a, f ,c,d,b.

Možnost klíče 2

1c, 2c, 3c, 4d, 5c, 6c, 7c, 8a, 9b, d, 10c, f, 11e, c, d, 12b, h, 13b, c, 14a, c, d, 15a, d, c, d.

Možnost klíče 3

1-a, 2-b, 3-a, 4-a, 5-b, 6-a, 7-a, 8-a, 9-a, 10-b, 11-c, 12-a, 13- v, 14-a, 15-a

Možnost klíče 4

1-a, 2-a, 3-c, 4-(a,b), 5-a, 6-a, 7-(a,b), 8-b, 9- (b,c), 10- (b, c), 11-b, 12-(a, b, c),

13 (a, b, c), 14 –c, 15-(a, b, c).

1. Autonomní existence je.

Zajímavé:  Jak sušit dětské boty.

a) studium flóry a fauny mimo obydlenou oblast;

b) existence člověka „jeden na jednoho“ s přírodou;

c) existence člověka v přírodě za obtížných povětrnostních podmínek;

d) existence osoby mimo svou zemi, tzn. Do zahraničí.

2. Abyste byli v bezpečí, během bouřky NEMĚLI:

a) být blízko vysokých stromů; b) být ve vodě;

c) být v hustém křoví; d) přibližovat se k vysokohorským objektům.

3. Při porušení pravidel aklimatizace v horách hrozí člověku:

a) dehydratace; b) stav paniky;

c) hladovění kyslíkem d) infekční onemocnění.

4. Nádrže jsou nebezpečné:

a) na jaře, když taje led; b) kdykoli během roku;

c) v zimě kvůli velmi nízkým teplotám vody; d) v létě kvůli velkým davům lidí.

5. Kterou z následujících metod byste měli sušit oblečení u ohně?

a) na „praku“ nad otevřeným ohněm;

b) na lanech nebo „pracích“ nedaleko otevřeného ohně;

c) pokládání mokrého oblečení na velká polena ohně;

d) aniž byste se svlékli, postavte se blíže k ohni.

6. Bolestivý stav spojený s celkovým poklesem tělesné teploty pod vlivem chladu je.

a) omrzliny; b) bolestivý šok;

c) hypotermie; d) mdloba.

7. Poškození tkání způsobené vystavením vysokým teplotám je.

spálenina; b) úpal; c) úpal; d) mdloba.

8. Jaké bezpečné denní množství času může dospívající student strávit u monitoru počítače?

a) 60 min; b) 3 hodiny; c) 30 min; d) 6 hodin.

9. Vyberte chybné tvrzení o stavbě domu:

a) obydlí by mělo být postaveno na otevřeném prostranství, nikoli v křoví;

b) stan a oheň by měly být umístěny s ohledem na směr větru;

c) neměli byste stavět stan na nízkém břehu blízko vody;

d) při bouřce nebo bouřce postavit obydlí pod velkým stromem na ochranu před srážkami.

Zajímavé:  Jak budete sušit boty v chladu.

10. Při opalování na pláži jste si všimli přítele, jak se topí v jezeře. Rekreanti je mají na břehu. Vyberte si ty předměty a věci, které lze použít k záchraně tonoucího

a) batoh s potravinami; b) nafukovací matrace; c) prázdný kanystr;. d) signální světlice; e) lyžařská hůl; e) rybářské sítě.

11. Najděte v seznamu níže znaky, podle kterých můžete určit strany horizontu:

a) ve směru toku řeky; e) ve směru větru;

b) mechem na stromě; f) podél ploché strany mraveniště;

c) podle barvy listů stromu; g) táním sněhu na svazích rokle;

d) letokruhy na pařezech; h) umístěním kamenů na skalnatých březích.

12. Najdete v níže uvedeném seznamu nepřímé znaky indikující, že rostlina (ovoce) je jedlá?

a) malá výška rostliny; e) jasná barva plodů;

b) jasná barva plodů; f) mnoho semen u paty stromu;

c) rostlina s nepříjemným zápachem; g) plody klují ptáci;

d) kůra je ohlodaná zvířaty; h) plody rostliny byly nalezeny v hnízdech.

13. Jaké příznaky naznačují blížící se nepřízeň počasí:

a) večerní svítání má jasně červenou barvu;

b) vlaštovky létají vysoko na obloze; c) po zemi se plazí mlha;

d) zvýšení teploty vzduchu večer a v noci.

14. Uveďte příznaky špatné kvality ryb:

a) zakalené oči a nepříjemný zápach; b) slepené váhy; c) tvrzená žebra; d) bělené žábry; e) snadno odnímatelné váhy.

15. Obnovte postup poskytování první pomoci oběti hadího uštknutí:

a) ošetřit místo kousnutí dezinfekčním prostředkem;

b) dopravit postiženého na stanici první pomoci;

c) poskytnout postiženému odpočinek a vodorovnou polohu;

d) pokusit se z rány vymáčknout několik kapek krve a odstranit jed, který se ještě nevstřebal;

Zajímavé:  Jak sušit mokré boty.

e) dát postiženému dostatek tekutin;

f) přiložte sterilní obvaz.

1. Extrémní situace je:

a) situace, která pomáhá najít cestu z obtížné situace;

b) situace, kdy člověk překonává strach a zbabělost;

c) situace, která představuje ohrožení lidského života, zdraví a majetku;

d) situace, kdy člověk neví, jak nebezpečí předvídat.

2. Z bezpečnostních důvodů byste během bouřky NEMĚLI:

a) být v blízkosti otevřeného ohně (oheň); b) být v blízkosti železniční trati;

c) být v blízkosti vodních ploch; d) být v díře nebo rokli.

3. Pokud dojde k porušení pravidel aklimatizace na horkých kontinentech, člověku hrozí:

a) nedostatek kyslíku; b) hypotermie těla;

c) dehydratace organismu; d) nuda a nedostatek komunikace.

4. Chcete-li překonat vodní plochu na ledu, měli byste:

a) za svítání, kdy je led nejsilnější; b) za denního světla a za dobré viditelnosti; c) za mrazivé noci, za jasného měsíce; d) s přihlédnutím ke spolehlivosti ledu – kdykoliv.

5. Kterou z následujících metod byste měli sušit boty u ohně?

a) držte nohy v blízkosti ohně, aniž byste si sundali boty b) dejte mokré boty do blízkosti ohně;

c) zavěsit boty s podrážkou nahoru na kolíky zaražené do ohně;

d) nasypat teplý popel z vyhořelého ohně do mokrých bot.

6. Bolestivý stav spojený s celkovým přehřátím organismu pod vlivem tepelných faktorů je.

a) spálení sluncem; b) únava; c) tepelný zdvih; d) bolestivý šok.

7. Poškození tělesných tkání v důsledku vystavení nízkým teplotám je. a) nemoc z ozáření; b) hypotermie; c) omrzliny;

d) traumatický šok.

8. Po jaké době práce u počítače by si školáci v 1.–6. ročníku měli dělat přestávky?

a) každých 10 minut; b) každou hodinu;

Zajímavé:  Jak sušit boty v bytě.

c) každých 5 minut; d) každé 3 hodiny.

9. Vyberte chybné tvrzení o stavbě domu:

a) všechny typy úkrytů jsou umístěny naproti ohništi na návětrné straně;

b) je vhodné a bezpečné postavit si obydlí pod svahem hory nebo skalnatého útesu;

c) obydlí by mělo být postaveno v blízkosti zdrojů sladké vody;

d) na dně suchých koryt je zakázáno zřizovat parkovací plochu.

10. Při opalování na pláži jste si všimli přítele, jak se topí v jezeře. Rekreanti je mají na břehu. Vyberte si předměty a věci, které lze použít k záchraně tonoucího

a) batoh s potravinami; b) prázdný kanystr; c) rybářské sítě; d) zapalovač; d) lano; e) deska.

11. Najděte v seznamu níže znaky, podle kterých můžete určit strany horizontu:

a) podle sklonu stromu; e) letokruhy na pařezech;

b) táním sněhu na svazích rokle; f) ve směru toku řeky;

c) podél ploché strany mraveniště; g) ve směru zvířecí stezky;

d) lišejníky na kmenech stromů; h) ve směru větru.

12. Najdete v níže uvedeném seznamu nepřímé známky toho, že rostlina (ovoce) je nepoživatelná? Svou odpověď napište písmeny v abecedním pořadí.

a) trny (chlupy) na kořenech a stoncích; b) hodně semen u paty stromu c) rostlina s nepříjemným zápachem; d) ptačí trus na větvích; e) malá výška rostlin; f) když se rostlina zlomí, vylučuje mléčnou mízu;

g) sušená rostlina; h) plody rostliny byly nalezeny v hnízdech.

13. Jaké znaky naznačují dobré jasné počasí:

a) vlaštovky létají nízko u země; b) silná ranní rosa;

c) světle růžový západ slunce; d) večer se oteplí než přes den.

14. Jaké příznaky naznačují, že konzervované potraviny mohou být zkažené?

Zajímavé:  Jak sušit boty s membránou.

a) nadýmání víčka, obnovené po lisování b) bublání c) datum spotřeby d) rez na plechovce e) obal není zapečetěný

15. Obnovte postup poskytování první pomoci oběti kousnutí klíštětem:

a) ošetřit místo kousnutí dezinfekčním prostředkem; b) dopravit postiženého na stanici první pomoci; c) použití nahřáté pinzety, kývání a vytahování klíštěte z rány;

d) namažte klíště v místě kousnutí olejem nebo vazelínou; e) po odstranění klíštěte si důkladně umyjte ruce; f) zalijte hmyz vroucí vodou.

1. Nouzové situace jsou:

a) okolnosti vzniklé v důsledku přírodních katastrof, nehod a katastrof

b) nehody a katastrofy c) přírodní katastrofy

2. Při prvních známkách únavy během aklimatizačního období musíte:

a) vyhledejte lékaře b) okamžitě přestaňte pracovat a lehněte si do klidu c) pokračujte v práci

3. Při půstu musíte:

a) více ležet b) více se pohybovat c) více stát

4. S omezenými zásobami vody:

a) nastavte si míru spotřeby b) vypijte to hned c) pijte to co nejčastěji

5. S omezenými zásobami vody se budete pohybovat:

a) v horké části dne b) v chladné části dne c) nebudete se vůbec hýbat

6. V horkém počasí a dlouhodobém pobytu na slunci musíte nosit:

a) tmavé brýle b) světlé brýle c) chodit bez brýlí

7. Na zasněžené pláni na jasném slunci a bez tmavých brýlí musíte:

a) nakreslete tmavé kruhy kolem očí sazemi b) potřete vazelínou kolem očí c) pokračujte v pohybu bez pozornosti

8. Za slunečného dne stín ukazuje v poledne na:

a) sever b) jih C) západ d) východ

9. Polaris se nachází na:

a) sever b) jih c) západ d) východ

10. Při stavbě chaty by měla být střecha pokryta:

Zajímavé:  Jak sušit boty v sušicí skříni.

a) shora – dolů b) zdola – nahoru c) vpravo – vlevo

11. Mraveniště vždy stojí poblíž stromu s:

a) západní strana b) východní strana c) jižní strana d) severní strana

12. K vaření čaje můžete použít:

a) máta b) mytí c) vlčí bob

13. Chcete-li zjistit, zda je rostlina jedlá nebo ne, musíte:

a) ochutnejte b) podívejte se na barvu c) vyhledejte červy nebo hmyz, který tuto rostlinu požírá

14. Nečistoty z vody můžete odstranit:

a) použití dostupného materiálu b) vhození pití (čaje) sody do vody c) vhození síranu měďnatého do vody

15. Dezinfekce vody v terénu se provádí:

a) vařením b) čištěním pískem c) čištěním hlínou

1.Co se naučíte a naučíte v lekcích bezpečnosti života?

A) Učím se předvídat nebezpečí a učím se mu vyhýbat, kdykoli je to možné.

B) Učím se, jak jednat, je-li nebezpečná situace nevyhnutelná.

C) Učím se poskytovat svépomoci a první pomoci.

2. Které pravidlo je povinné v jakékoli nebezpečné situaci?

A) Nepanikařte B) Ciťte se jistěji C) Spolehněte se jen sami na sebe

3.Který signál je speciální, aby varoval obyvatelstvo o nejnebezpečnějších a nejnouznějších situacích

A) „Poplach!“ B) „Pozor všichni!“ C) „Buďte opatrní!“

4.Uveďte hlavní typy extrémních situací v přírodě

A) Změna klimatických a geografických podmínek

B) Vynucená autonomní existence člověka v přírodních podmínkách

B) Nemoci a poškození lidského organismu

5.Co znamená pojem autonomní lidská existence v přírodních podmínkách?

A) Být sám bez pomoci druhých lidí B) Čekání na pomoc druhých lidí

C) Být v přírodě autem

6.Co je hlavním úkolem při přípravě na pěší výlet?

A) Zajištění bezpečnosti B) Dokončete trasu C) Dobrý odpočinek

Zajímavé:  Jak sušit boty v sušičce Siemens.

7.Jak předejít situaci zaostávání za skupinou?

A) Mít silného vedoucího vzadu B) Každý dobře zná trasu

B) Pohyb ve sloupci. Každý následující musí mít ten předchozí na očích.

8.Jaké akce vám pomohou, abyste se při pěší turistice neztratili v lese?

A) Schopnost vydávat tísňové signály B) Dobrá znalost jedlých hub a lesních plodů

C) Dobré studium mapy oblasti a trasy, zapamatování a ponechání orientačních bodů

9. Strany horizontu na zemi můžete určit takto:

A) Směr větru B) Vlastní stín C) Hodiny

10.Podle jakých místních znamení můžete určit strany obzoru?

A) Keře a suchá tráva B) Lišejník a mech C) Tající sníh (podél děr u stromů)

11.Při jakém ohni bude voda v hrnci rychle vřít?

A) „Nodya“ B) „Shalash“ C.) „No“

12.Co je zakázáno při rozdělávání ohně?

A) Rozdělat oheň na rašeliništi B) Rozdělat oheň u stromů C) K ohni použít živé stromy

13.V případě nouze nebo nebezpečných situací musíte být schopni vydat nouzové signály. K odesílání jednoduchých zpráv můžete použít.

A) Mezinárodní kódové signály, které jsou umístěny na otevřeném místě, viditelné ze vzduchu, za použití jakýchkoli dostupných prostředků B) Můžete použít zrcadlo C) Můžete použít výkřik, píšťalku, červenou raketu

14.Uvedené mezinárodní kódové signály při vysílání tísňových signálů lze dešifrovat (II, F,)

A) Přistání je zde možné, je potřeba jídlo a voda, potřeba léky

B) Potřebujeme jídlo a vodu, potřebujeme léky, potřebujeme kompas a mapu

B) Potřebujeme léky, potřebujeme jídlo a vodu, přistání zde je možné

15.Při odchodu z kempu uhaste oheň

A) Naplňte vodou B) Přikryjte zeminou C) kameny

O zenu

Zen

Zen je obsahová platforma s aktuálními zprávami, videi a texty od oblíbených bloggerů. Každý den zde miliony lidí sledují obsah na různá témata: od her po cestování, od krásy po technologie. A chytré algoritmy doporučují publikace s ohledem na zájmy uživatelů

Zajímavé:  Jak sušit membránové boty.

Vždy zde najdete to, co je pro vás to pravé: statisíce autorů sdílejí každý den příspěvky, články, videa a krátká videa. A chytré algoritmy přizpůsobí zdroj vašim zájmům

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button